About

Aanstaande ouders

Ons REKI team biedt jou en jouw kind graag een tweede comfortabel huis waarin jouw kind zich thuis voelt en jij met een gerust hart jouw kind achterlaat.

Wij bieden je graag een tweede comfortabel huis waarin je kind zich thuis voelt en jij met een gerust hart je kind achterlaat.

Elk kind is anders, heeft zijn eigen gevoelens en ontwikkelt zich op eigen wijze en in eigen tempo. Een kind moet lekker kind bij REKI kunnen zijn, gewoon ontspannen ontwikkelen binnen de mogelijkheden en wensen van het kind

Zoek je opvang voor je kind? Mail naar info@reki.nl, en wij nodigen je uit voor een rondleiding en een kennismakingsgesprek.

Tijdens de rondleiding door REKI bekijk je alle ruimtes zowel binnen als buiten. Ook maak je kennis met onze life coaches die in hun eigen ruimtes bezig zijn met de kinderen.

In het kennismakingsgesprek wordt inhoudelijk verteld wie we zijn, kan je vragen, verwachtingen of wensen over de opvang uitspreken. Het REKI team wil graag aan de verwachtingen van ouders voldoen en ook wensen waarmaken. Je kind is uniek en wij willen hem/haar echt leren kennen en een positieve bijdrage leveren aan groei en ontwikkeling.

Wennen

Begin op tijd met wennen en breng je kind al tijdens je verlof af en toe een ochtend naar REKI. Dan heb je ’s ochtends nog rustig de tijd, in plaats van te moeten haasten om op het werk te komen. REKI biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van een wenochtend bij de vaste life coach en mentor van je kind. De keuze voor wentijden zijn van 09:00-12:00 uur of 12:00-15:00 uur. Het eerste uur is gratis en verneemt de life coach graag van je hoe het dagritme van jou en je kind thuis verloopt. Ze neemt de tijd om vragen en verwachtingen te beantwoorden. Ook geeft ze je informatie over het volgsysteem van je kind, onze vroegtijdse educatie en het activiteitenprogramma. Verder vertelt ze wat de stamgroep, de dagindeling en de omgang met elkaar betekent voor jou en je kind. Hierna is het mogelijk om je kind nog de volgende 2 uren te laten wennen bij REKI. Hieraan zijn wel kosten verbonden

Langer wennen

Vind je het nog wat lastig om je kind los te laten en heb jij of je kind meer tijd nodig, dan is dat mogelijk. Wij bieden je de kans om 2 uur aanwezig te blijven bij je kind en de vaste life coach. Samen gaan jullie aan de slag met je kind zodat je ervaart hoe er omgegaan wordt met je kind. Hierna is het nog mogelijk om 2 weken je kind te laten wennen aan de opvang en te leren hoe je het beste afscheid neemt van je kind.

Wanneer je de keuze hebt, start dan niet met de opvang aan het einde van de herfst en het begin van de winter. Dit is de tijd van de verkoudheid en kleintjes pikken dat nu eenmaal sneller van elkaar op. Als je kind zich vanaf het begin al fysiek niet lekker voelt dan bemoeilijkt dat het wennen bij REKI.

Wennen

Baby

Wanneer je baby, binnen 16 weken na de geboorte, bij REKI opgevangen wordt, past hij/zij zich sneller aan bij de nieuwe situatie. Wanneer je hebt gekozen om langer thuis te blijven met je kind kan wennen wat anders verlopen.

Dreumes en peuters

Kinderen vanaf 6 maanden hebben hun moeder het liefst om zich heen en kinderen vanaf één jaar kunnen eenkennig zijn.

Tijdens de eerste kennismaking met je dreumes of peuter bij REKI zal onze vaste life coach jou en je kind rustig laten wennen aan de nieuwe situatie en omgeving. Je kind ontmoet tijdens het wennen andere leeftijdsgenoten en onze life coaches, ziet nieuw speelgoed en ontdekt dat ook andere kinderen daarmee willen spelen. Je kind leert dat er verschillende rituelen zijn zoals het eet-en slaapritueel.

Voor het eerst afscheid nemen van jou en zien dat je echt vertrekt en in een ander bed slapen, kan indrukwekkend zijn. Onze life coaches houden hiermee rekening en brengen je hiervan op de hoogte.

Kleuter of ouder kind

Als je kind geen gebruik heeft gemaakt van onze dagopvang , kan je kiezen voor 2 wenmomenten in de middag van 12:00-15:00 uur of 15:00-18:00 uur. Het eerste uur is gratis en je kind kan hierna langer verblijven om te wennen. Hiervoor worden wel kosten in rekening gebracht. Kinderen die wel gebruik hebben gemaakt van onze dagopvang, laten we regelmatig een bezoekje brengen aan de BSO. Ze kennen de BSO ruimte en weten wie de life coaches en kinderen van de BSO zijn.

Tijdens de eerste kennismaking op onze BSO stellen de vaste life coaches en andere BSO kinderen zich aan jou en je kind voor. Onze life coach is getraind om open vragen te stellen en weet hoe ze het ijs kan breken. Ze probeert het vertrouwen van je kind te winnen en hem/haar uit te dagen om te gaan spelen, zelfstandig of met een ander kind. Wij zorgen voor een vaste vervoerder die je kind ophaalt van school. Dit is meestal de vaste life coach of een vaste vervoerder die bij REKI bekend is.

Tips

  • Het ene kind heeft langer de tijd nodig om te wennen dan een ander. Probeer dit te accepteren!
  • Maak voor je eigen gemoedsrust goede afspraken met ons over alles wat jij belangrijk vindt
  • Geef iets van thuis mee, een knuffel of een gedragen shirt dat naar jou ruikt
  • Creëer een vast ritme in het afscheid nemen door bijvoorbeeld de vaste life coach gedag te zeggen, het jasje en de schoenen van je kind uit te doen, even met je kind te knuffelen en duidelijk gedag te zeggen en naar je kind te zwaaien
  • Probeer geen haast te hebben omdat jouw stress ongetwijfeld overslaat op je kind
  • Weet dat je kind soms opnieuw moet wennen zoals na de vakantie of na een tijdje ziek geweest te zijn
  • Voor welke aanpak je ook kiest geldt: “Ken jezelf en je kind en weet dat jij altijd de belangrijkste figuur bent van je kind”.

Heb je vragen?

Mocht je een vraag of interesse hebben in een rondleiding en een kennismakingsgesprek, dan kan je ons altijd mailen.

About