Reki
professionele kinderopvang

Actualiteit

11 February 2018, 11:01

Nieuw jaar begint met 2 geboortes

Het nieuwe jaar is goed begonnen want vier ouders, twee zusjes en een broertje hebben een nieuw zusje en broertje gekregen. Ouders en kinderen geniet van jullie lieve zusje en broertje. Wegens Wet op Privacy benoemen wij geen namen maar hebben we wel genoten van een beschuitje met muisjes.

Maatschappelijke stage

In februari geven wij graag de kans aan scholieren om een maatschappelijke stage bij REKI te lopen. Op woensdag komt Anna zes keer stage lopen en van dinsdag 20 februari tot en met donderdag 22 zal Els als stagiaire bij REKI aanwezig zijn. Wij wensen Anna en Els veel succes!

Eerste gesprekken met mentor

Op woensdag 31 januari en vrijdag 2 februari 2018 zijn de eerste mentor gesprekken geweest en hebben ouders, mentor en leidinggevende veel informatie met elkaar gedeeld. Helaas waren een aantal ouders verhinderd en op hun verzoek bieden wij een ieder een nieuwe kans op woensdag 7 maart en vrijdag 9 maart 2018. U kunt uw keuze voor dag en tijd (9:00-13:00 uur) aanvragen via info@reki.nl.

Nieuwe formulieren

Ouders die nog niet de ouderbijdrageovereenkomst, algemene voorwaarden, persoonlijk gegevens formulier en goedkeuringsformulier hebben ondertekend en geretourneerd willen wij vragen dit voor maandag 12 februari 2018 te doen via de blauwe brievenbus of mail.

Carnaval

Van donderdag 8 februari tot en met maandag 13 februari 2018 vieren wij Carnaval en uw kind mag verkleed naar REKI komen. Onze pedagogisch medewerkers hebben een leuk versje dat dagelijks geoefend wordt met de kinderen. De BSO kinderen gaan deze dagen een circusact oefenen en voor publiek tonen.

Voorjaarsvakantie en vakantieopvang BSO

Maandag 26 februari tot en met vrijdag 2 maart is de voorjaarsvakantie voor de basisscholen. Gaat u op vakantie laat het ons weten wanneer uw kind afwezig is via info@reki.nl . Nog niet alle kinderen hebben zich opgegeven voor de vakantieopvang. U kunt uw kind nog voor 14 februari 2018 hiervoor opgeven.

Valentijnsdag 14 februari

Dinsdag 14 februari is het Valentijnsdag en de kinderen zijn al bezig met mooie hartjes kleuren, verven en krijgen een nieuw versje aangeleerd. Dat is voor ons een weet en uw verrassing voor die dag.

Een woordje van een tevreden ouder

Het REKI team vangt met veel liefde, passie en respect uw kind dagelijks op maar soms is het fijn om eens van ouders te vernemen dat ze tevreden zijn. Graag geven we het woord aan een ouder: Onze ervaring met de flexibele opvang van REKI is erg positief. Flexibel is ook echt flexibel. Dat is heel praktisch ivm mijn onregelmatige werkdagen en tijden. De kinderen hebben het naar hun zin bij REKI. Het is kleinschalig en daardoor is er zowel voor kind als ouder persoonlijke aandacht. We zijn er al 4 jaar tevreden over! Tessa B.

Aktiepunten

• Inleveren ondertekend ouderbijdrageovereenkomst, algemene voorwaarden, persoonlijk gegevens formulier en goedkeuringsformulier via blauwe brievenbus of mail. • Inschrijven voor overleg met mentor van uw kind, keuze woensdag 7 maart of vrijdag 9 maart via mail. • Verlof doorgeven voorjaarsvakantie dagopvangkinderen via mail • Vakantieopvang BSO doorgeven via mail • Opgeven als lid voor oudercommissie (dagopvang)
Tags:
by Reki B.V.
14 January 2018, 15:45

Gelukkig Nieuwjaar en de beste wensen!

Het REKI team wenst iedereen een positief en gezellig Nieuwjaar!

Wet kinderopvang en IKK

Vanaf 1 januari 2018 zijn de kwaliteitseisen voor de dagopvang en de buitenschoolse opvang veranderd. De wijzigingen verbeteren de kwaliteit en de toegankelijkheid van de kinderopvang. Er komt bijvoorbeeld meer aandacht voor de ontwikkeling van kinderen en alle kinderen krijgen een mentor. De ouders/verzorgers hebben van ons een goedkeuringsformulier ontvangen waar uitleg wordt gegeven over IKK en onze uitvoering in de praktijk. Fijn dat al veel ouders/verzorgers de goedkeuring hebben gegeven voor de verschillende onderdelen en het formulier voorzien hebben van handtekening. Het maakt het werken voor de pedagogisch medewerkers makkelijker. Heeft u het nog niet gedaan, doe het dan in de volgende dagen.

Elk kind een vast gezicht op de groep en een mentor

Onze pedagogisch medewerkers werken 4 tot 5 dagen bij REKI op hun eigen stam/basisgroep en zijn de vaste gezichten voor u en uw kind. U heeft vernomen wie de mentor van uw kind is en graag nodigen wij u uit voor een eerste gesprek met haar. De gesprekken vinden plaats op woensdag 31 januari of vrijdag 2 februari 2018 van 09:00-13:00 uur. U bent niet verplicht om op dit aanbod in te gaan maar we raden u wel aan om in ieder geval wel op het eerste gesprek te komen. Mail voor vrijdag 19 januari 2018 naar info@reki.nl en u ontvangt een bevestiging van de dag en de tijd.

Voorjaarsvakantie en vakantieopvang BSO

Maandag 26 februari tot en met vrijdag 2 maart is de voorjaarsvakantie voor de basisscholen. Gaat u op vakantie laat het ons weten wanneer uw kind afwezig is. Heeft u een kind in de BSO geef voor 31 januari 2018 door of hij/zij komt naar de vakantieopvang.

Social media

Volgt u ons al op social media? Nog niet…..misschien toch een keer gewoon doen. Op Facebook en Instagram laten wij u een kijkje nemen op de groep. U ervaart hoe de kinderen een verhaal of een liedje aanleren of bezig zijn met het nieuwe thema. Ook de activiteiten en knutselwerkjes worden regelmatig getoond. Hoe leuk is het voor uw kind om samen met u terug te kijken naar de foto’s en films die we met elkaar gemaakt hebben bij REKI. In ieder geval merken wij dat de kinderen trots zijn op hun zelfgemaakte films en foto’s. Alleen kinderen met toestemming van ouders worden op Facebook of Instagram zichtbaar getoond.

Nieuwe aanmeldingen voor BSO

Onze BSO is klein want er is slechts plaats voor 28 kinderen. Onze pedagogisch medewerkers kennen elk kind, zorgen voor een huiselijke sfeer en een gezellige tijd na een intensieve schooldag. Alles mag en niets moet waardoor elk kind zichzelf kan zijn. In de volgende maanden verwelkomen wij weer een aantal nieuwe kinderen en wij wensen iedereen een goede start bij REKI.

Opvang op maat

Bij REKI kunt u kiezen voor opvang op maat. U bepaalt zelf uw keuze voor het aantal opvanguren en dagen. Zo betaalt u nooit teveel voor uren die u niet nodig heeft. In de dagopvang kunt u kiezen vanaf 3 uur tot 11 uur opvang en zijn er verschillende overeenkomsten voor 40, 48 en 51 weken opvang. In de BSO bieden wij u de mogelijkheid om alleen te kiezen voor wekelijkse opvang (40 weken) of in combinatie met opvang in 5 schoolvakanties (45 weken). U kunt uw keuze voor de invulling van de dagen zelf bepalen. Mocht u voor zekerheid gaan dan kiest u voor 51 weken opvang. Zoekt u flexibele opvang of vakantieopvang, ook dat bieden wij u graag. Op onze tarievenlijst kunt u een keuze maken en wij nodigen u graag uit voor een kennismakingsgesprek en rondleiding.

Oudercommissie

In 2018 starten wij met een nieuwe oudercommissie en ons eerste lid heeft zich al aangemeld. Op dit moment zoeken wij nog een ouder die kinderen heeft zitten in de dagopvang. Bent u geïnteresseerd, geef u op via info@reki.nl.
Tags:
by Reki B.V.
14 January 2018, 15:40

Laatste maand van het jaar

December, de laatste maand van het jaar, is voor het REKI team, altijd een drukke maar ook feestelijke periode. Op dinsdag 5 december 2017 hebben we met kinderen en ouders een gezellig Sinterklaasfeest gevierd. Vanuit Spanje hebben we een bevestiging gekregen dat Sinterklaas volgend jaar weer naar Nederland komt om zijn verjaardag bij REKI te vieren. Geweldig nieuws!

Groepsverdeling, mentor en voorwaarden

Alle ouders ontvangen voor het nieuwe jaar de formulieren die per kind op zijn/haar eigen situatie
gebaseerd is. Wij willen u vragen de verschillende onderdelen wel/niet goed te keuren  en te voorzien van handtekening. Het formulier kunt u in de blauwe brievenbus doen of aan de vaste pedagogisch medewerker van uw kind geven.

Fijne Feestdagen

Op donderdag 21 december 2017 heeft ons REKI team drie keer een Kerstdiner voor alle kinderen verzorgd en het was  elke keer weer een heerlijk samenzijn met elkaar. De Kerststemming zat er goed in en om 18.00 uur hebben we onze deuren feestelijk gesloten. We wensen u Fijne Feestdagen met elkaar en een Gelukkig Nieuwjaar.

Dinsdag 2 januari 2018

REKI opent op dinsdag 2 januari om 08.00 uur de deuren, tot dan!

Tags:
by Reki B.V.
8 November 2017, 20:58

Halloween

Op dinsdag 31 oktober kwamen er vanaf 07.00 uur al kleine griezeltjes naar REKI in prachtige kostuums. Ze maakten enge geluiden, lieten trots aan hun vriendjes en leidsters zien wie ze waren. Zo was er een piepklein vleermuisje in stamgroep 1 die alle aandacht prima vond terwijl hij genoot van zijn fles; een pompoen die maar bleef lachen als er een griezelgeluidje werd gemaakt, heksjes met hoge hoedjes, een mummie die heel stilletjes kon zijn, draakjes die vuur spuwden en een brandweerman die de vuurtjes maar niet uitkreeg. Ook in de BSO kwam er spontaan een spook tevoorschijn die genoot van zijn griezelkunstjes. Sommige leidsters waren niet te herkennen in hun kostuum en gruwelijk eng. Anderen hadden een beetje bloed op hun wang of droegen een cape waarmee ze kinderen konden vangen. Kinderen die niet verkleed waren, werden geschminkt en konden zo toch meedoen aan het feestje. Ouders en kinderen bedankt voor jullie Halloweenbijdrage, zo leuk om te zien!

IKK 2018

Vanaf 1 januari 2018 is de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) van kracht. Op dit moment zijn wij o.a. ons pedagogisch beleid aan het herschrijven waarin de nieuwe aanpassingen verwerkt worden en een beleidsplan Veiligheid en Gezondheid aan het opstellen. Eind december kunt u deze beleidsplannen inzien.

Elk kind een mentor

Vanaf 1 januari wordt aan ieder kind een mentor toegewezen. De mentor werkt op de groep waar het kind is geplaatst. Zij volgt de ontwikkeling van het kind, is het eerste aanspreekpunt voor ouders (en in de BSO ook voor het kind). De mentor hoeft niet per se een van de "vaste gezichten" van het kind te zijn. U ontvangt eind december duidelijkheid over wie de mentor van uw kind wordt.

Structureel volgen ontwikkeling

Onze pedagogisch medewerkers hebben ieder kind ‘in beeld’ en volgen het in zijn ontwikkeling. Vanaf 1 januari wordt aan ouders periodiek een gesprek over de ontwikkeling van hun kind aangeboden. De ouder is niet verplicht op dit aanbod in te gaan. Wij raden u echter aan om in ieder geval wel op het eerste gesprek te komen. Door deze nieuwe maatregel is, met goedkeuring van OP, de tweede ronde 10 minuten gesprekken op woensdag 22 november en vrijdag 24 november verschoven naar eind januari 2018.

Sinterklaas

Op dinsdag 5 december 2017 komt om 16.15 uur Sinterklaas langs bij REKI. Natuurlijk nodigen wij graag alle ouders en kinderen uit om dit feestje met ons mee te vieren. U kunt uw inschrijving voor 18 november aan ons mailen. U ontvangt dan van ons een uitnodigingskaart voor het feestje. Helaas is het niet mogelijk om zonder uitnodigingskaart op het feestje te komen. Op dinsdag 5 december gaat REKI om 17.30 uur dicht zodat het REKI team zijn eigen Sinterklaasfeestje thuis kan vieren.

by Conny Immers
8 October 2017, 21:26

De Dag van de leidster

Donderdag 21 september, de Dag van de leidster, is feestelijk met de kinderen en ouders gevierd. Wat een mooie tekeningen, werkjes en cadeautjes hebben wij gekregen. Ouders en kinderen enorm bedankt voor alles!

Kinderboekenweek

Van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober loopt de Kinderboekenweek met als thema Griezelen. De kinderen mogen allemaal hun lievelingsboek meenemen en onze griezelmedewerkers lezen hieruit voor. Pas op want het wordt in deze periode gruwelijk eng bij REKI! Ik heb al een heks en een echte griezel gezien die spannende verhalen vertellen! Wil je verkleed komen, ook dat mag!

Dierendag

In de week van maandag 2 oktober tot en met vrijdag 6 oktober krijgen alle dieren aandacht omdat ze op woensdag 4 oktober jarig zijn. Gefeliciteerd allemaal!

Welkom bij REKI

In oktober heten wij 3 nieuwe baby’s van harte welkom in stamgroep 1! Wij wensen alle kleintjes en ouders veel succes met de start. Onze 2 vaste pedagogische medewerkers hebben er zin in en ook de andere pedagogische medewerkers zullen regelmatig even een kijkje op de groep komen nemen. Natuurlijk mag grote broer of zus dan mee om hun broertje een knuffeltje te geven. Onze baby-opvang is klein, maximaal 4 tot 5 kinderen, waardoor de rust en persoonlijke aandacht gewaarborgd blijft.

Thema Herstvakantie BSO

Het thema is griezelen en BSO kinderen mogen verkleed komen! Dus heb je een eng kostuum of masker, laat het aan ons zien!

Halloween

Dinsdag 31 oktober is het Halloween en mogen alle kinderen verkleed komen om samen met ons de griezeldag door te komen.

Nieuwe ontwikkelingen en tarieven in 2018

In de afgelopen periode zijn wij intern druk bezig geweest met het doornemen van de nieuwste ontwikkelingen wat betreft de kinderopvang ,en de voorstellen voor de tarieven, wijzingen regels of overeenkomsten 2018. Op dit moment zijn wij in bespreking met de Ouder Participatie groep en wordt u hierover in de volgende weken geïnformeerd.

Woordje van de Ouder Participatie groep

Vandaag bij het ophalen is het een vrolijke boel bij de BSO. Er wordt ‘gekookt’ door de jongsten, de oudsten zijn aan het WII-en, en de middelste kids zitten verstopt in een tent in de tunnel. Nog even een praatje met wat ouders. Ik bedenk me dat ik dat nu zo leuk vindt aan REKI. Kinderen van allerlei scholen zien elkaar al jaren s‘ middags op de vertrouwde plek. En dat geldt niet alleen voor kinderen, ook tussen de ouders is er over de loop van de jaren een band opgebouwd!

Als Ouder Participatie groep proberen we zo goed mogelijk alle ouders te vertegenwoordigen. Zoals in deze tijd van het jaar waarin we de voorstellen voor nieuwe tarieven en overeenkomsten voor volgend jaar onder de loep nemen. En we overleggen bijvoorbeeld over de groepssamenstellingen en dagindelingen. Tijdens de Ouder Participatie vergaderingen is er altijd van alles te bespreken.

Tags:
by Conny Immers