Actualiteit

Nieuwsbrief Maart 2018

Pasen

Maandag 26 maart tot en met donderdag 29 maart ronden we het thema Pasen af.
Mocht u thuis verkleedkleren hebben van een konijn, haas of kip dan mag uw kind verkleed naar REKI komen en maken we er samen een groot verkleedpartij van!

Donderdag 29 maart Paasbrunch

Doet uw kind mee aan onze Paasbrunch?
Op donderdag 29 maart dekken wij feestelijk de Paastafel en delen we samen het lekkers met elkaar.
Voor de dagopvang is de Paasbrunch van 11:30-12:30 uur en voor de BSO van 15:30-16:00 uur.
In de gang hangt een intekenlijst waarop u kan aangeven wat uw kind meeneemt voor de Paasbrunch.

Pasen

Van vrijdag 30 maart tot en met maandag 2 april is REKI gesloten. Wij wensen u fijne dagen met elkaar! 

Actiepunten                          

* Maandag 26 maart tot en met donderdag 29 maart mogen uw kinderen verkleed komen als konijn,
haas of kip.
* Donderdag 29 maart Paasbrunch en een intekenlijst is opgehangen in de gang.
Neemt uw kind ook wat lekkers mee?
Vrijdag 30 maart tot en met maandag 2 april is REKI gesloten.

Nieuwsbrief Februari 2018

Nieuw jaar begint met 2 geboortes

Het nieuwe jaar is goed begonnen want vier ouders, twee zusjes en een broertje hebben een nieuw zusje en broertje gekregen. Ouders en kinderen geniet van jullie lieve zusje en broertje. Wegens Wet op Privacy benoemen wij geen namen maar hebben we wel genoten van een beschuitje met muisjes.

Maatschappelijke stage

In februari geven wij graag de kans aan scholieren om een maatschappelijke stage bij REKI te lopen. Op woensdag komt Anna zes keer stage lopen en van dinsdag 20 februari tot en met donderdag 22 zal Els als stagiaire bij REKI aanwezig zijn. Wij wensen Anna en Els veel succes!

Eerste gesprekken met mentor

Op woensdag 31 januari en vrijdag 2 februari 2018 zijn de eerste mentor gesprekken geweest en hebben ouders, mentor en leidinggevende veel informatie met elkaar gedeeld. Helaas waren een aantal ouders verhinderd en op hun verzoek bieden wij een ieder een nieuwe kans op woensdag 7 maart en vrijdag 9 maart 2018. U kunt uw keuze voor dag en tijd (9:00-13:00 uur) aanvragen via info@reki.nl.

Nieuwe formulieren

Ouders die nog niet de ouderbijdrageovereenkomst, algemene voorwaarden, persoonlijk gegevens formulier en goedkeuringsformulier hebben ondertekend en geretourneerd willen wij vragen dit voor maandag 12 februari 2018 te doen via de blauwe brievenbus of mail.

Carnaval

Van donderdag 8 februari tot en met maandag 13 februari 2018 vieren wij Carnaval en uw kind mag verkleed naar REKI komen. Onze pedagogisch medewerkers hebben een leuk versje dat dagelijks geoefend wordt met de kinderen. De BSO kinderen gaan deze dagen een circusact oefenen en voor publiek tonen.

Voorjaarsvakantie en vakantieopvang BSO

Maandag 26 februari tot en met vrijdag 2 maart is de voorjaarsvakantie voor de basisscholen. Gaat u op vakantie laat het ons weten wanneer uw kind afwezig is via info@reki.nl . Nog niet alle kinderen hebben zich opgegeven voor de vakantieopvang. U kunt uw kind nog voor 14 februari 2018 hiervoor opgeven.

Valentijnsdag 14 februari

Dinsdag 14 februari is het Valentijnsdag en de kinderen zijn al bezig met mooie hartjes kleuren, verven en krijgen een nieuw versje aangeleerd. Dat is voor ons een weet en uw verrassing voor die dag.

Een woordje van een tevreden ouder

Het REKI team vangt met veel liefde, passie en respect uw kind dagelijks op maar soms is het fijn om eens van ouders te vernemen dat ze tevreden zijn. Graag geven we het woord aan een ouder: Onze ervaring met de flexibele opvang van REKI is erg positief. Flexibel is ook echt flexibel. Dat is heel praktisch ivm mijn onregelmatige werkdagen en tijden. De kinderen hebben het naar hun zin bij REKI. Het is kleinschalig en daardoor is er zowel voor kind als ouder persoonlijke aandacht. We zijn er al 4 jaar tevreden over! Tessa B.

Actiepunten

• Inleveren ondertekend ouderbijdrageovereenkomst, algemene voorwaarden, persoonlijk gegevens formulier en goedkeuringsformulier via blauwe brievenbus of mail. 

• Inschrijven voor overleg met mentor van uw kind, keuze woensdag 7 maart of vrijdag 9 maart via mail. 

• Verlof doorgeven voorjaarsvakantie dagopvangkinderen via mail 

• Vakantieopvang BSO doorgeven via mail 

• Opgeven als lid voor oudercommissie (dagopvang)

 

Nieuwsbrief Januari 2018

Gelukkig Nieuwjaar en de beste wensen!

 Het REKI team wenst iedereen een positief en gezellig Nieuwjaar!
 Wet kinderopvang en IKK
Vanaf 1 januari 2018 zijn de kwaliteitseisen voor de dagopvang en de buitenschoolse opvang veranderd. De wijzigingen verbeteren de kwaliteit en de toegankelijkheid van de kinderopvang. Er komt bijvoorbeeld meer aandacht voor de ontwikkeling van kinderen en alle kinderen krijgen een mentor. De ouders/verzorgers hebben van ons een goedkeuringsformulier ontvangen waar uitleg wordt gegeven over IKK en onze uitvoering in de praktijk. Fijn dat al veel ouders/verzorgers de goedkeuring hebben gegeven voor de verschillende onderdelen en het formulier voorzien hebben van handtekening. Het maakt het werken voor de pedagogisch medewerkers makkelijker. Heeft u het nog niet gedaan, doe het dan in de volgende dagen.

Elk kind een vast gezicht op de groep en een mentor

Onze pedagogisch medewerkers werken 4 tot 5 dagen bij REKI op hun eigen stam/basisgroep en zijn de vaste gezichten voor u en uw kind. U heeft vernomen wie de mentor van uw kind is en graag nodigen wij u uit voor een eerste gesprek met haar. De gesprekken vinden plaats op woensdag 31 januari of vrijdag 2 februari 2018 van 09:00-13:00 uur. U bent niet verplicht om op dit aanbod in te gaan maar we raden u wel aan om in ieder geval wel op het eerste gesprek te komen. Mail voor vrijdag 19 januari 2018 naar info@reki.nl en u ontvangt een bevestiging van de dag en de tijd.

Voorjaarsvakantie en vakantieopvang BSO

Maandag 26 februari tot en met vrijdag 2 maart is de voorjaarsvakantie voor de basisscholen. Gaat u op vakantie laat het ons weten wanneer uw kind afwezig is. Heeft u een kind in de BSO geef voor 31 januari 2018 door of hij/zij komt naar de vakantieopvang.

Social media

Volgt u ons al op social media? Nog niet…..misschien toch een keer gewoon doen. Op Facebook, Instagram en Twitter laten wij u een kijkje nemen op de groep. U ervaart hoe de kinderen een verhaal of een liedje aanleren of bezig zijn met het nieuwe thema. Ook de activiteiten en knutselwerkjes worden regelmatig getoond. Hoe leuk is het voor uw kind om samen met u terug te kijken naar de foto’s en films die we met elkaar gemaakt hebben bij REKI. In ieder geval merken wij dat de kinderen trots zijn op hun zelfgemaakte films en foto’s. Alleen kinderen met toestemming van ouders worden op Facebook, Instagram of Twitter zichtbaar getoond.

Nieuwe aanmeldingen voor BSO

Onze BSO is klein want er is slechts plaats voor 28 kinderen. Onze pedagogisch medewerkers kennen elk kind, zorgen voor een huiselijke sfeer en een gezellige tijd na een intensieve schooldag. Alles mag en niets moet waardoor elk kind zichzelf kan zijn. In de volgende maanden verwelkomen wij weer een aantal nieuwe kinderen en wij wensen iedereen een goede start bij REKI.

Opvang op maat

Bij REKI kunt u kiezen voor opvang op maat. U bepaalt zelf uw keuze voor het aantal opvanguren en dagen. Zo betaalt u nooit teveel voor uren die u niet nodig heeft. In de dagopvang kunt u kiezen vanaf 3 uur tot 11 uur opvang en zijn er verschillende overeenkomsten voor 40, 48 en 51 weken opvang. In de BSO bieden wij u de mogelijkheid om alleen te kiezen voor wekelijkse opvang (40 weken) of in combinatie met opvang in 5 schoolvakanties (45 weken). U kunt uw keuze voor de invulling van de dagen zelf bepalen. Mocht u voor zekerheid gaan dan kiest u voor 51 weken opvang. Zoekt u flexibele opvang of vakantieopvang, ook dat bieden wij u graag. Op onze tarievenlijst kunt u een keuze maken en wij nodigen u graag uit voor een kennismakingsgesprek en rondleiding.

Oudercommissie

In 2018 starten wij met een nieuwe oudercommissie en ons eerste lid heeft zich al aangemeld. Op dit moment zoeken wij nog een ouder die kinderen heeft zitten in de dagopvang. Bent u geïnteresseerd, geef u op via info@reki.nl

 

 

Nieuwsbrief December 2017

Laatste maand van het jaar

December, de laatste maand van het jaar, is voor het REKI team, altijd een drukke maar ook feestelijke periode. Op dinsdag 5 december 2017 hebben we met kinderen en ouders een gezellig Sinterklaasfeest gevierd. Vanuit Spanje hebben we een bevestiging gekregen dat Sinterklaas volgend jaar weer naar Nederland komt om zijn verjaardag bij REKI te vieren. Geweldig nieuws!

Groepsverdeling, mentor en voorwaarden

 Alle ouders ontvangen voor het nieuwe jaar de formulieren die per kind op zijn/haar eigen situatie

gebaseerd is. Wij willen u vragen de verschillende onderdelen wel/niet goed te keuren  en te voorzien van handtekening. Het formulier kunt u in de blauwe brievenbus doen of aan de vaste pedagogisch medewerker van uw kind geven.

Fijne Feestdagen

Op donderdag 21 december 2017 heeft ons REKI team drie keer een Kerstdiner voor alle kinderen verzorgd en het was  elke keer weer een heerlijk samenzijn met elkaar. De Kerststemming zat er goed in en om 18.00 uur hebben we onze deuren feestelijk gesloten. We wensen u Fijne Feestdagen met elkaar en een Gelukkig Nieuwjaar. 
 
Dinsdag 2 januari 2018
REKI opent op dinsdag 2 januari om 8:00 uur de deuren, tot dan!