AboutAbout

De babygroep

Welkom in de babygroep

REKI is een veilige basis, een thuishaven, voor jou en je baby

De verbondenheid met je kind opbouwen

Om een veilige basis te creëren is de vaste life coach(es) 4 tot 5 dagen ‘aanwezig’ in de babygroep en kan zij, naast jou, de ouder, een tweede rol spelen als vaste hechtingsfiguur van je baby. Vanaf de allereerste dag laat de vaste life coach je baby weten dat zij er is voor troost en geborgenheid.

Zij weet hoe zij de verbondenheid met je baby opbouwt en helpt je baby bij alles wat het zelf (nog) niet kan. Door sensitief elk signaal of geluid van je baby op te pakken en responsief te beantwoorden.

Je geborgen voelen heeft tijd nodig en is iets wat je baby moet leren. Door aan de behoeften van je baby te voldoen, legt de life coach de basis voor een goede onderlinge relatie. Steeds als je baby in een situatie terechtkomt waarin het aandacht nodig heeft, ziet zij dat en zegt: ‘Ik ben bij je!’

Elke baby is een wonder, anders en uniek

Het gevoel van verbondenheid ontwikkelen is voor elke baby anders. De life coach gaat op zoek naar een benadering die past bij je baby. Zij weet dat een gevoel van verbondenheid niet iets is dat je op kunt dringen bij je baby. Zij luistert en volgt je baby, neemt waar, leert inschatten wanneer je baby haar nodig heeft. Zo probeert zij samen met je baby uit te zoeken welke benadering het beste werkt en je baby als prettig ervaart.

Troostende woorden, huid-op-huid contact, dragen, wiegen  en een veilige schoot

Je baby communiceert door te huilen om aan te geven dat er iets mis is. De vaste life coach neemt huilen altijd serieus en zorgt dat je baby bij haar uit kan huilen. Ze herkent het verschil tussen huilen vanwege honger, slaap of poepluier. Ook weet zij dat er andere redenen een rol kunnen spelen waardoor je baby gaat huilen. Ze biedt troostende woorden, huid-op-huid contact, draagt en wiegt je baby en haar veilige schoot is altijd beschikbaar. Zo schept zij een solide basis voor de band met elkaar en is een ‘veilige haven’.

Elke dag een nieuw begin

De life coach verwelkomt enthousiast elke dag je baby bij binnenkomst van de babygroep. Ze laat duidelijk aan je baby zien dat ze blij is hem/haar te zien waardoor een waardevol gevoel gecreëerd wordt van geborgenheid tussen elkaar. Ze houdt je baby liefdevol vast en kalmeert hem/haar, indien dat nodig is. Ze zorgt voor vastigheid, regelmaat en vaste patronen waardoor je baby het gevoel heeft dat

samen iets gedeeld wordt wat uniek is voor beiden.

Thuis voelen bij REKI en jezelf mogen zijn

Je thuis voelen en jezelf mogen zijn in onze unieke REKI omgeving is het doel wat de life coach wil bereiken. Voor je baby is belangrijk dat het voelt: Hier hoor ik thuis!

Ruimte geven aan emoties

Je baby is geboren met emotionele kennis dat helpt om een band op te bouwen met jou, de ouder en anderen zoals de life coach(es). Vanaf 10 weken reageert je baby op je grote glimlach. Binnen drie maanden kan je baby reageren op 5 emoties: plezier, interesse, boosheid, verdriet en afschuw. De life coach accepteert alle emoties van je baby want ze weet dat het gezond is om emoties te uiten.